Hageplanlegging

God kveld =)
Her har de siste dagene gått med på storstilt hageplanlegging. Vi har fundert en del på hvor vi skal ha plen og platting. Til slutt har vi kommet frem til at vi dropper plen helt, og kjører platting på hele tomta. Ja bortsett fra parkeringsplassene da ;-)
Nå er tomta vår for det meste bestående av hus, men vi har ca 4-5 x 27 meter på baksiden, og ca  5 og 6 meter x 28 meter på sidene. Her blir alt kledd med platting. På fremsiden har vi ca 10 x 27 meter. Her blir ca halvparten til parkering og resterende platt.
Det høres kanskje voldsomt og sterilt ut. Men det skal det ikke bli.
Med litt forskjellige høyder, hull i platten til trær og buskas, og ellers en del beplantning, har vi tro på at dette skal bli veldig bra =)
På baksiden blir det levegg nesten hele veien, for å skjerme mot naboen. På sidene blir det vanlig gjerde. Vi har sett oss ut en type som vi har veldig lyst på. Venter spent på mail med pris fra leverandør =)
Dette blir jo en stor jobb og for ikke å snakke om et dyrt prosjekt. Så alt blir ikke bygd i år for å si det slik. Enda så lyst jeg har! ;-)
Vi får levert lerka som vi skal ha på verandaen i løpet av våren, så den må vi få ferdig aller først. Deretter blir det å legge lekter på hele tomta på utleie siden. Så håper jeg vi får lagt ihvertfall halvparten av dekket der i løpet av sommeren. Og kanskje få begynt på baksiden?  Det spørs hvor mye lerk byggherren vår tar inn i løpet av sommeren. Vi kom jo selvsagt på at vi skulle ha mye mer etter at vi hadde bestilt.
Mot leveggen har jeg lyst på bambus. Den er virkelig flott mot høye vegger. Så slipper man å vente i årevis på at den skal vokse. Passer meg godt ;-)
Bilder fra pinterest, houzz & google
Nå er det bare å smøre seg med en stor porsjon tålmodighet, og vente på at graveren skal gjøre seg ferdig. Han har vist glemt at han har mobiltelefon og blitt dement, så det kan ta sin tid =P
Hva tror dere om planene?
Klem Linn

5 kommentarer:

 1. Hei,
  Så fint:)). Så deilig når huset tar "form":). Da tenker j på at man får det slik man ønsker seg. Kos deg m valg av tapet. Ta den du først tenker på.... Men tenk samtidig på at det skal være et litt varig valg. Man kan fort bli lei for kraftige mønstre selv om det er veldig vakkert akkurat nå.

  Klem Sarita

  SvarSlett
 2. Stilig! Dette hørtes kjempe spennende ut:D flott inspirasjon. Gleder meg til å se hvordan det blir:D

  SvarSlett
 3. Jeg tror ikke det kommer til å bli sterilt i det hele tatt, med grønt rundt plattingen kommer det til å bli både intimt og kjempefint. Vi har også platting i hagen vår, og jeg kunne gjerne tenkt meg mer. Ha en fin fredag, flott blogg du har! :)

  SvarSlett
 4. Hei på deg!!
  Fant bloggen din på Nib!
  Kjempefine hus du har!!
  Lurt å legge platting på tomten, vi hadde tre store plener der vi bodde før og det var bare stress å holde de..
  Nå har vi ikke plen i det hele tatt, terrasser og store bed med bark, enkelt og greit!!
  Legger meg til som følger, jeg!
  Stikk gjerne innom meg og ta noen lodd, jeg har en blogg-basar på gang!
  GOD helg!!!
  Klem Fru Samuelsen:-)

  SvarSlett
 5. Her var det mye vakker inspirasjon! :-) Og etter som det er deg vi snakker om, er jeg sikker på at resultatet kommer til å bli upåklagelig ;-)

  Er ingen veldig stor fan av plen selv jeg, så skjønner valget deres godt! Jeg har også sagt at den dagen jeg fikk ha egen hage, skulle de bli plattinger overalt... Men nå har jo jeg havna på ei tomt totalt omgitt av natur, så blir en utfordring å klare å lage de gode overgangene! Det er imidlertid ikke noe jeg kommer til å bruke særlig mange kalorier på å tenke på i sommer, for må nok til litt mer kapital før det kan skje det helt store på hagefronten!!!

  SvarSlett

Tusen takk for hilsen, det gjør meg så glad! =)