Kjøkken montering

Hei hei =)

Denne uka har vi jobbet med kjøkkenet. Noe som har resultert i veldig lite søvn ;-) På torsdag fikk vi beskjed om at vi ikke ble ferdig til jul, så da var det bare å gire ned og senke skuldrene. Ganske surt siden snekkerne kun har fire arbeidsdager igjen, før de er helt ferdig. De har juleferie heeeelt til 12. Januar. Men vi skal da finne nok arbeid til å fylle tidene med, det skal ikke stå på ;-)
Kjøkken monteringen har gått veldig tregt siden vi støtet på utfordring, etter utfordring.
Det første vi klødde oss i hodet av, var hvordan vi skulle få skuffeseksjonen i rett vinkel inni hjørnet... Så vi snudde hele greia på hodet og midtstilte den på benkeplaten. Fliring da vi skulle snu den ja, med skuffe og det hele i ;-)

Det verste var å få montert benkeplaten. Pga. foringene mellom hjørneskap og resterende, fikk vi ikke holdt skruen fra begge sidene. Slapp vi, så falt den ut. 8 timer brukte vi på å få det helt fint! Da måtte vi også av med en bit igjen, fordi den ikke ble helt bra i skjøten. Men nå er vi heldigvis ferdig med det =)
Så langt er vi kommet til nå.

Som dere ser er det Lidingö fra IKEA. Laminat benkeplate og hvitevarer er også derfra. 
I morgen skal Kjetil kjøpe materiell til gruen. Det skal bli et spennende prosjekt =) Ved siden av skuffeseksjonen som platetoppen står i, skal to slike pilaster monteres:

Ha en fin uke! =)9 kommentarer:

 1. Hei! Nå har jeg sett gjennom nesten hele bloggen din...og jammen har vi veldig lik smak! :) Vi har nettopp begynt på et husprosjekt selv, så det var utrolig gøy å se her:) Her var det mange gode tips og ideer å hente :) Jeg har lagt meg til som følger og gleder meg til å se videre :) Lykke til!:)

  Ha en fin jul!
  Klem Anne

  SvarSlett
 2. Så fint det skal bli: )
  Gleder meg til fortsettelsen!
  Stå på, montering er gøy: )

  Klem Iris

  SvarSlett
 3. God Jul og det må være frustrerende å måtte noe som sikkert føles som en evighet på at snekkerne skal sette i gang igjen... kjenner det igjen fra vår bygging. Vi skal endelig få begynt med grunning og sparkling nå i romjulen og vi gleder oss veldig ;)

  SvarSlett
 4. Vi bygger også hus:)4. januar 2012 kl. 21:04

  Hvordan har dere tenkt til å gå frem med å lage grue? Vet at Ikea ikke har slike løsninger til sine kjøkken, noe jeg selv syns er veldig dumt.... Hadde derfor vært fint med litt inspirasjon :))
  Og hvor får dere tak i slike pilaster?? De var utrolig flotte!!!

  SvarSlett
 5. Dette var en reddende og helt fantastisk link:) Vi har ekstremt lik smak, og pengepungen gjør at jeg ikke får det som jeg vil (huseby kjøkken var første ønske..) Fredrikstad kjøkkenet fra Kitchens2all var også veldig fint, og vi skulle ikke gå for Lidingø fordi det ikke fantes grue, pyntelister (pilaster osv) MEN nå har jo du reddet meg:)) Hvor fikk du tar i pilaster og har du klart å lage uttrekk på noen av de?

  SvarSlett
 6. Hei Helene
  Takk for hyggelige ord =)
  Pilastene er kjøpt på overstock.com tror det ble rundt 350,- for begge med frakt ;-)
  Nei jeg har ikke laget uttrekk på de, det har jeg ikke behov for. Men det er sikkert ikke noe problem om du finner stamme du kan montere de på.
  Lykke til!
  Klem Linn

  SvarSlett
 7. Tusen takk for raskt svar:)

  SvarSlett
 8. Hei! For et nydelig hus og et fantastisk kjøkken dere har!! :) Vi skal pusse opp et grufullt 70-tallskjøkken neste år (tålmodigheten lenge leve), og jeg har så lyst på hvitoljet eikebenkeplate, men det er så vanvittig dyrt, selv om vårt kjøkken er veldig lite! Men så ser jeg at deres laminatplate ligner jo ganske mye, er det Prägel lys eikemønstret dere har valgt?

  SvarSlett
 9. så herlig, nå fikk jeg med veldig god hjelp fra deg overbevist mannen min om at det er stort potensiale for IKEA kjøkken også!! :D Han savner nemlig den siste "finishen" med IKEA sine kjøkken, men det er klart at dette er jo fult mulig å få til! Og han som er snekker også.. ;) nå må jeg bare få han til å skjønne at vi har tid til dette før jul..... ;)

  SvarSlett

Tusen takk for hilsen, det gjør meg så glad! =)