Vår = Platting


God kveld!

Titter innom for å fortelle at nå starter vi prosjektet med platting! Hurra! :) 
Som jeg har fortalt tidligere, skal hele tomta "plattes" inn. Dette skal gjøres i flere steg, siden det er så kostbart. Nå starter vi med 80 kvm. på baksiden av huset. Så får vi se hvor langt vi klarer å strekke oss i sommer :)
Konstruksjons materialet fikk vi levert i morges. Jeg pisket Kjetil ut med jordbor i ettermiddag i høljende regn.. ;) Men etter et par timer var det bare å innse at vi trenger sterkere krefter. Det er så grusomt mye røtter i tomta at vi har ikke kjangs til å ta dette manuelt.  Så nå har jeg sendt rundt mail for å høre om noen firma har minigraver med jordbor. Krysser fingrene for det! Jeg er veldig utålmodig og skulle helst hatt plattingen ferdig i går ;) 
Vi bestemte oss  for å gå for vedlikeholds vennlig terrassebord. Å beise først 80 kvm for så opp mot 250 kvm hvert år, skjer bare ikke. Så da legger vi heller litt ekstra penger i dekket og kan isteden bruke tiden til å nyter platten :)

Dette er dekket vi har valgt. Møre Royal. Den er kokt inn med olje og har 50 års garanti. En kan ha på olje om man vil beholde fargen, eller la det gråne. Siden jeg ikke er så glad i fargen (og beising!) skal vi la den gråne. Den holder seg uansett like fint. For å skape litt variasjon skal vi innimellom brekke av med helt smale bord i motsatt retning. 

 Har tro på dette :)
Og selvfølgelig har jeg allerede møblert hele terrassen. Haha ;)
Dette nydelige settet er nytt i år hos Jysk. Vi skal ha to sett og lage et litt større og høyere bord selv.
Fjellrup som settet heter, er i brun-grå håndflettet værbestandig petan. Med aluminiumsramme, er dette et sett som holder seg like fint år etter år.
Gleder meg allerede til grillparty! 

Men først; Blod, svette & tårer ;)
To be continued..

3 kommentarer:

 1. Glede mæ t å kom på grilling :)

  SvarSlett
 2. Hei:-) Kom tilfeldig inn på bloggen din da jeg søkte på husfarge varmgrå! Fy søren for et fantasisk hjem dere har:-) Kommer helt klart til å følge med her vidre! Kan jeg få spørre om hvilken farge dere har på lister og vinduer utvendig? Vi skal male huset vårt nå og jeg vurderer veldig å gå for varmgrått. Vi har eggehvit på lister og vinduer, så er litt redd for om det blir kræsj:p Mvh Anniken

  SvarSlett
 3. Marit: Jeg også!! ;)
  Anniken: Tusen takk :) Vi har eggehvit rundt vinduene tror jeg.. hmm nå ble jeg litt i tvil. mulig vi malte en nyanse lysere, bomull. men heller mest på eggehvit altså.
  Vi har kritthvite vinduer, da de er i pvc, en liten kræsj der, men heldigvis må man helt innpå for å se det.

  SvarSlett

Tusen takk for hilsen, det gjør meg så glad! =)