Oppdatering

God kveld =)
Lenge siden jeg har oppdatert nå, så det er på høy tid.
Det er full fart i huset. De har vært 6 snekkere de to siste ukene. De holder nå på å legge takstein og å sette opp stendere til takplatene. Elektrikeren kommer i morgen. Og på mandag skal det være klart til å begynne å legge takplatene. Så nå er det ikke lenge igjen til vi kan ta med oss driller og kjøkken, og slå oss løs =D
Vi har fått mange positive overraskelser i løpet av byggeperioden. Snekkerne grunn maler absolutt alt utvendig, ikke slik som her hjemme, der vindusomramming, verandastolper og rekkverk leveres umalt. Herlig at det ikke ser halvferdig ut =)
Den største overraskelsen var nok verandagulvet. Som vi trodde ble sånn glatt ruglete greier.. jeg vet ikke hva det heter. Uansett, SIBIRSK LERK var det som kom! Whaat? Snakk om glede. Vi slipper å beise! og det helt uten å ha bedt om det, eller betalt en krone ekstra =)
Selve reisverket får jeg aldri fullrost nok heller, helt utrolig for en massiv konstruksjon. Norske håndverkere som er innom for å ta en titt blir ganske så sjokkerte. Det liker vi ;-)




Vi var veldig usikre da vi først tok kontakt på JIS for å høre om hus. De hadde på det tidspunktet ikke begynt med hus enda, men drev med import av hytter og vindu. Men at vi ble de første "prøvekaninene" er vi i dag utrolig glade for. Fabrikken de importerer fra i Litauen er fantastisk flinke. Det er nok også grunnen til at de leverer stort i hele Europa.
I morgen skal jeg og mannen kjører opp til Trondheim for å hente 250 kvm takpanel som vi skal ha i vår del av huset. Intet mindre enn 1,7 tonn. Og jeg som allerede har vondt i ryggen! Hoho, blir nok en tur til kiropraktor i neste uke ;-) Vi må også innom IKEA for å kjøpe siste rest før jul, men det er da bare kjekt =)
Ha en fin kveld!
Klem Linn

4 kommentarer:

 1. Så flott huset blir og det er godt at taket blir ferdig før det blir skikkelig vinter.

  Det er mye styr med bygging i form av alt som skal hentes osv. Vi driver å pusser opp sokkeletasjen i huset og har revet ned vegger og gulv. MYE arbeid;) Men så blir det så fint etterpå.

  Ha en superduper kveld.

  SvarSlett
 2. Wow her går det unna.Vakkert hus dere har valgt.
  Så gøy å se at dere har kommet så langt.Kommer dere inn til jul?
  Ha en riktig fin uke

  SvarSlett
 3. Ja da har du litt å holde på Vigleik! Glad vi slipper å gjøre så mye selv, blir mer enn nok med alle garderobene og to kjøkken. Gleder meg til å se når dere er ferdig =)
  Charm design: Ja, planen er at vi skal være inne til den 15. Da må vi nemlig ut av hytta vi leier. Så gjenstår det å se hvor mange døgn vi må sove "på gata" ;)

  SvarSlett
 4. Her går det fort fremover ja.. Og så deilig det må være med positive overraskelser midt oppi alt stresset... ;-) Nå braker det snart løs her oppe også, de begynner å sette sammen byggesettet enten i morgen eller på mandag :-)

  SvarSlett

Tusen takk for hilsen, det gjør meg så glad! =)